Sreda, 16.11.2005.

11:41

Šaronov sin priznao korupciju

Omri Šaron, sin premijera Izraela Arijela Šarona, priznao je krivicu korupciju.

Izvor: Beta

Default images

Omri Šaron, poslanik u Parlamentu, na kratko se pojavio pred sudom u Tel Avivu i priznao krivicu za falsifikovanje dokumenata, krivokletstvo i kršenje zakona o finansiranju stranaka tokom predizborne kampanju svog oca 1999. Na osnovu postignutnog dogovora, Tužilaštvo je odustalo od drugih tačaka optužnice, za prevaru i zloupotrebu.

Izricanje presude zakazano je za januar, a za krivična dela koja mu se stavljaju na teret predviđena je kazna zatvora od pet godina. Očekuje se, međutim, da će biti izrečena znatno kraća kazna, a prema peocenama nekih analitičari on bi mogao da dobije uslovnu kaznu ili obavezu društveno-korisnog rada.

Omri Šaron i njegov brat Gilad pomogli su ocu da pobedi na izborima u stranci Likud, a bili su zaduženi za kontrolu prikupljanja sredstava i organizaciju dela kampanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: