Sreda, 14.09.2016.

18:37

Karadžić: Nije trebalo da kočim vojsku...

Haški osuđenik Radovan Karadžić izjavio je da je njegova greška bila što je sprečio vojsku da na bojnom polju postigne još, objavio je nemački list Cajt.

Izvor: Tanjug

Karadžić: Nije trebalo da kočim vojsku...
Foto: GettyImages

Kako navode, to je prvi Karadžićev intervju pošto je osuđen na kaznu od 40 godina zatvora.

"Moja greška bila je to što sam sprečio vojsku da na bojnom polju još postigne", rekao je između ostalog Karadžić, prenela je regionalna N1.

Osim toga, Karadžić ističe da se u zatvoru igra tenis, fudbal, da se stalno smeju, a da on svira flautu.

Rekao je da se "ne da rastužiti" i "humor je za njega 'najbolja metoda' da odagna brige".

Navodi da je svestan da ga srpski narod percipira kao služitelja države.

Raspravno veće utvrdilo je da je Karadžić kriv za genocid u Srebrenici i višegodišnje terorisanje Sarajeva, kao i za uzimanje pripadnika UN-a za taoce, a utvrđeno je da nije bilo genocida u sedam opština - Bratuncu, Foči, Ključu, Prijedoru, Sanskom Mostu, Vlasenici i Zvorniku i oslobodilo ga krivice za taj deo optužnice, prenosi N1.

Uhapšen je 2008. godine, a suđenje mu je počelo 2009. i završilo 2014. godine, nakon 497 dana saslušanja na kojima je iskaz dalo 586 svedoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: