Josipović: Simbolika, a mnogo znači

Sutrašnja poseta Borisa Tadića Vukovaru biće novi snažan podstrek razvoju dobrih odnosa Hrvatske i Srbije, kaže predsednik Hrvatske Ivo Josipović.

Izvor: B92

Sreda, 03.11.2010.

18:35

Default images

Za Tadićevu posetu Vukovaru i Paulin Dvoru Josipović je rekao da se radi "o simbolici, ali simbolici koja mnogo znači".

"Tadićeva poseta od početka je planirana zajedno s vladom, postavljeni su solidni temelji šta se želi s tom posetom i to će biti važan događaj u političkom životu", rekao je Josipović.

Josipović je rekao da je zadovoljan što na političkoj sceni postoji konsenzus u vladajućoj koaliciji i kod glavnih opozicionih stranaka o potrebi takvog susreta, navodeći da će tom događaju prisustvovati članovi više stranaka.

Dva predsednika će, kako je najavljeno u Zagrebu, položiti vence na spomenik hrvatskim žrtvama na Ovčari, gde je u novembru 1991. ubijeno 200 branilaca i civila, kao i u Paulin Dvoru, gde je u decembru 1991. ubijeno 18 srpskih i jedan mađarski civil.

Tadić i Josipović će se u Vukovaru sastati s predstavnicima porodica Hrvata koji su nestali u ratu, čemu će prisustvovati premijerka Jadranka Kosor, a tokom poslepodneva sastaće se i s predstavnicima lokalne srpske zajednice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: