Sreda, 07.07.2010.

15:57

Đilas: Poboljšati život starijih

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da kvalitet života starijih sugrađana mora da se približi kvalitetu života koji imaju njihove generacije na Zapadu.

Izvor: Beta

Default images

Đilas je sa zamenikom Milanom Krkobabićem posetio Dnevni centar i klub za starije "Stari grad" u kome su već otvoreni internet klub i mini biblioteka.

"Sjajno je doći u klub za stare i ne pričati samo o finansijskim problemima, besplatnom prevozu, već da uradimo nešto i za deo života koji se ne odnosi na materijalne stvari", kazao je Đilas.

Gradonačelnik je rekao da je sjajno videti i deo kluba u kome piše "internet kafe" koji je zahvaljujući besplatnoj osnovnoj obuci dostupan sve većem broju starijih članova kluba.

"Neko ko dođe u šezdesete ne teba da bude otpisan već treba da nastavi da živi normalno kao što to u inostranstvu čine i mnogo stariji", kazao je Đilas.

On je ispričao priču o starici, koje se seća iz vremena kada je kratko živeo u Engleskoj. Ta žena je i u 84. godini, nakon operacije kuka, nastavila da vozi svoj mini moris. Gradonačelnik je proučio da će se truditi da život starijih Beograđana "bar malo lični na život u Engleskoj".

Zamenik gradonačelnika Milan Krkobabić rekao je da će svaki klub za starije u gradu dobiti biblioteku sa po 500 novih naslova, što će biti prvi korak da im sva kulutrna dobra budu pristupačna.

Krkobabić je kazao da je ta donacija vema značajna, jer će sada članovima kluba na dohvat ruke biti najnoviji naslovi, koji "kako se malo pre raspitao" koštaju između 500 i 600 dinara, a koje ni on "sa platom zemenika grdonačlnika od 90.000 dinara" ne bi lako moga da izdvoji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: