Čačak: Ima vode

U Čačku je normalizovano snabdevanje vodom, izjavio je tehnički direktor čačanskog Vodovoda Božidar Gavrilović.

Izvor: FoNet, Beta

Petak, 29.08.2008.

16:22

Default images

Gavrilović je kazao da za vikend neće biti isključivanja potrošača i da je kiša koja pada dva dana povećala vodostaj reke Rzav, zbog čega je Javno preduzeće za vodosnabdevanje "Rzav" iz Arilja povećalo isporuku vode za 50 litara u sekundi. Čačak danas od "Rzava" dobija 300 litara vode u sekundi, što je uz 120 litara vode koju sam proizvodi, dovoljno za normalno snabdevanje grada i okolnih sela.

Gavrilović je naglasio da restiktivne mere i dalje ostaju na snazi i da će, ukoliko od ponedeljka bude suša i dođe do ponovnog pada vodostaja u Rzavu, ponovo početi planska isključenja potrošača.

Direktor javnog preduzeća Rzav u Arilja Ljubo Lazović izjavio je da je kiša podigla nivo reke, pa stanovnici pet opština Moravičkog i Zlatiborskog okruga imaju vodu.

"Iz Rzava se za potrebe građana uzima 550 sekundnih litara, što je za 100 više u odnosu na prethodne dana, a biološki minimum iznosi 700 litara u sekundi", rekao je on za FoNet.

U Čačku su restrikcije vode uvedene 13. avgusta zbog smanjenog vodostaja na reci sa koje se vodom snabdevaju još četiri grada - Gornji Milanovac, Lučani, Požega i Arilje.

Situacija sa vodosnabdevnajem u tim gradovima je poboljšana od 22. avgusta kada je nadležno ministarstvo dozvolilo smanjenje biološkog minimuma u reci Rzav sa 700 na 600 litara vode u sekundi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: