Iran obnavlja proizvodnju uranijma

Iran je saopštio da će "sasvim sigurno" obnoviti pojedine aktivnosti na preradi uranijuma.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.05.2005.

14:58

Default images

Glavni iranski pregovarač o nuklearnom programu Hasan Rovani, rekao je da će Teheran obnoviti pojedine nuklearne aktivnosti zbog toga što ne može da nastavi pregovore o nuklearnom programu sa Evropljanima.

"Nastavak pregovora u njihovom sadašnjem obliku za nas nije moguć. Osnovna stvar je da će Islamska Republika Iran definitivno ponovo obnoviti deo svojih nuklearnih aktivnosti u bliskoj budućnosti", rekao je Rovani državnoj televiziji.

Jedan neimenovani diplomata izjavio je ranije danas u Beču da su iranski zvaničnici razmatrali mogućnost da odlože obnavljanje nuklearnog programa zbog upozorenja ključnih evropskih zemalja da bi rezultat takvog poteza bile "posledice ... koje bi bile negativne samo za Iran".

Agencija asošijeted pres takve reči tumači kao diplomatskim rečnikom formulisano upozorenje na moguću akciju Saveta bezbednosti UN protiv Irana.

Britanija, Francuska i Nemačka ocenile su nedavno da nastavkom takvih aktivnosti Iran krši sporazum postignut u novembru u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: