10 dana zatvora za plakate

Kažnjene su osobe koje su lepile plakate kojima se poziva na bojkot B92 i koji sadrže antisemitske parole.

Izvor: B92

Sreda, 30.03.2005.

14:09

Default images

Gradski sudija za prekršaje kaznio je sa po 10 dana zatvora Nikolu Stamenkovića (19), Aleksandra Joksića (21) i Ratka Šakića (20). Trojica počinilaca se trenutno nalaze na izdržavanju kazne, kaže se u saopštenju MUP-a Srbije.

Plakati su bili lepljeni u centru grada u noći između 21. i  22.marta ove godine.

Nije, međutim, navedeno da li su mladići osuđeni za lepljenje plakata ili za širenje rasne, verske i nacionalne mržnje ili, eventualno, neki drugi prekršaj.

I adventisti im smetaju

Hrišćanska adventistička crkva obavestila je MUP Srbije o grafitima pretećeg sadržaja, u beogradskom naselju Banovo brdo.

Predsednik glavnog odbora te crkve Miodrag Živanović naveo je u pismu MUP-u da su ti grafiti, uključujući poruku "Smrt adventistima", osvanuli u noći između 27. i 28. marta, o čemu je obaveštena i policija. "Često se dogadja da ovi slučajevi ostanu neistraženi, a počinioci nisu odgovarali za svoja dela", naveo je Živanović u pismu.

Hrišćanska adventistička crkva priložila je uz pismo fotokopiju nekoliko fotografija zidova sa grafitima "Smrt adventistima", "Smrt subotarima", "Sekta" i slično.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: