SNS i SPS o kadrovima iduće nedelje

SNS i SPS će iduće nedelje na sednici svojih Glavnih odbora odrediti kandidate za ministre u novoj vladi Srbije, saznaje agencija Beta.

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 12.07.2012.

10:33

Default images

Kako je agenciji Beta rečeno u SNS-u, nova vlada imaće najverovatnije jednog zamenika premijera i dva potpredsednika, ali to još nije konačno utvrđeno.

U SNS-u su naveli da će vršilac dužnosti predsednika te stranke Aleksandar Vučić na Glavnom odboru saopštiti da li će učestvovati u vladi Srbije i za koju će se funkciju kandidovati.

Nastavak konstitutivne sednice Skupštine Srbije, na kojoj će se birati predsednik i potpredsednici parlamenta, najavljena je za 23. jul.

Nakon toga biće zakazana nova sednica na kojoj će se raspravljati o Zakonu o Vladi i o Zakonu o ministarstviam, posle čega parlament treba da glasa o izboru nove vlade.

I SPS održava GO sledeće sedmice

Socijalistička partija Srbije trebalo bi da održi sednicu Glavnog odbora uoči izbora nove vlade Srbije, rečeno je danas agenciji Beta u koaliciji SPS-JS-PUPS.

Kako su u toj koaliciji naveli, Glavni odbor na kojem će biti utvrđeni kandidati za ministarske funkcije, trebalo bi da bude održan nekoliko dana pre sednice parlamenta na kojoj će se birati vlada.

Lider SPS-a Ivica Dačić, pored premijerske funkcije, biće i kandidat za ministra unutrašnjih poslova, Slavica Đukić Dejanović biće kandidat za ministarku zdravlja, Žarko Obradović za ministra prosvete i nauke, a Milutin Mrkonjić za ministra za infrastrukturu.

Kako su naveli, predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Jovan Krkobabić biće potpredsednik Vlade Srbije, zadužen za socijalnu
politiku, a najverovatnije i ministar za rad.

U toj koaliciji su negirali pisanje pojedinih medija da će Branko Ružić iz SPS-a biti ministar omladine i sporta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: