Tadić: Ne plašimo se pretnji SNS

Predsednički kandidat i lider DS Boris Tadić pozvao je svog oponenta Tomislava Nikolića da prestane "sa politikom zastrašivanja Srbije".

Info

Izvor: B92

Utorak, 15.05.2012.

19:55

Default images

On je poručio da se koalicija "Izbor za bolji život" koju predvodi, ne plaši takve politike.

"Pretrpeli smo mnogo gora zastrašivanja u našim životima od ovih istih ljudi i izdržaćemo i ovo. Pozivam ih da nađu mir u sebi i da ne prete nikome", rekao je Tadić na mitingu u Novom Sadu.

On je istakao da je Vojvodina prostor posebnih šansi i ogroman ekonomski potencijal.

"Mi i Vojvodinom idemo u Brisel, ne samo državnim institucijama u Beogradu. Nikada nijednog trenutka nema govora o ugrožavanju jedinstva Srbije", rekao je Tadić.

On je naveo da su osnovni principi njegove politike pomirenje u Srbiji, mir u regionu, evropska budućnost za decu u Srbiji za koju je rekao da treba da imaju jednake šanse kao deca u drugim evropskim zemljama.
Foto: Tanjug
"Upućujemo reči izvinjenja svima onima u regionu kojima treba da ih uputimo. To je poruka svakom čoveku koji je izgubio nekog svoga nezavisno od nacionalne pripadnosti", rekao je Tadić.

Predsednički kandidat DS je istakao da je danas dobio podršku i, kako je rekao, praktično svih saveta nacionalnih manjina u Vojvodini.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je na mitingu u Novom Sadu da nije tajna da se on i Boris Tadić ne slažu o položaju Vojvodine, ali je dodao da je Boris Tadić "čovek od reči".

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić pozvao je pristalice koalicije oko DS da se "ne uljuljkaju prognozama" da jeTadić siguran pobednik izbora, već da u nedelju izađu na izbore da bi njegova pobeda bila što ubedljivija.

"Sve kladionice kažu da je naša pobeda čisti fiks i da pobeđujemo sigurno, ali molim vas nemojte se uljuljkati, hoćemo ubedljivu pobedu na izborima", rekao je Ljajić.
Foto: Tanjug
Potpredsednika Demokratske stranke Bojan Pajtić pozvao je građane da u nedelju 20. maja kada se održava i drugi krug pokrajinskih izbora, glasaju za kandidate koalicije oko DS.

Pristalice te koalicije nosile su zastave Srbije i Evropske unije, kao i stranačke zastave, žuto-plave balone na kojima je pisalo "Vojvodina u srcu".

Miting je počeo izvođenjem himne Evropske unije "Oda radosti" – na tamburicama.

U Novom Sadu je prisustvo policije pojačano.

Lider DS je ranije danas u Zrenjaninu izjavio da su sve optužbe za krađu izbora pale u vodu, da su izborni 6. maja bili čestiti i dodao da će isti takav biti i drugi krug predsedničkih izbora 20. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: