"Opozicija tera paore da blokiraju"

Kandidat SPS za predsednika Ivica Dačić je na mitingu u Novom Sadu rekao da je prethodnih dana deo opozicije terao poljoprivrednike da blokiraju puteve.

Info

Izvor: B92

Subota, 28.04.2012.

18:46

Default images

Dačić je izjavio na Trgu slobode da je prethodnih dana trpeo pritisak dela vlasti da kao ministar policije naredi uklanjanje blokada koje su postavili poljoprivrednici nezadovoljni politikom subvencionisanja.

"Policija nikada ne treba da sklanja narod sa barikada, već da hapsi one koji su ljude oterali na ulicu", poručio je Dačić građanima Novog Sada.

Dačić je najavio da će nakon izbora insistirati da se usvoje zakoni kojima će biti ograničena moć bankama i finansijskom sektoru u Srbiji.

Rekao je i da, ako bude izabran za predsednika, Međunarodni monetarni fond (MMF) više neće moći da "kroji politiku" u Srbiji.

Dačić je rekao da MMF može slobodno da napusti Srbiju, ukoliko se ispostavi da je tačno da je ta finasijska institucija predložila Srbiji nove mere štednje.

Govoreći o Vojvodini, lider SPS-a je rekao da nikada neće dozvoliti da ona postane republika i dodao da Vojvodina treba da bude u funkciji razvoja Srbije.

Na skupu su govorili i potpredsednik SPS-a Dušan Bajatović, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma i potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: