Dačić sutra s Papandreuom

Predsednik SPS-a Ivica Dačić potvrdio je da će se sastati u Atini sa predsednikom Socijalističke internacionale Jorgosom Papandreuom.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.05.2008.

13:12

Default images

Na pitanje novinara da li je Boris Tadić lobirao u vezi sa tim susretom i mogućnošću da SPS bude primljena u Socijalističku internacionalu, ako uđe u vladu sa DS, Dačić je rekao da je prijem u tu organizaciju u progrmamu SPS-a i da niko nema potrebe da za to lobira.

Tema sastanka biće evropski put Srbije i, u tom kontekstu, formiranje demokratske proevropske vlade, kao i mogućnosti za prijem SPS-a u Socijalističku internacionalu, međunarodnu mrežu stranaka socijalističke i socijaldemokratske orijentacije.

Papandreu je vođa grčke opozicije i predsednik socijalističkog PASOK-a. Dačić je potvrdio da, zajedno sa funkcionerima SPS-a Milutinom Mrkonjićem i Žarkom Obradovićem, putuje u Grčku na poziv Papandreua.

Članice SI, pre svega iz evropskih zemalja, smatraju da SPS, pre eventualnog prijema, treba da ispuni tri uslova.

Prvi je da SPS prihvati nadležnost Tribunala u Hagu i punu saradnju s njim, drugi da prihvati Sporazum EU i Srbije o stabilizaciji i pridruživanju, i treći da reformiše svoj statut i učini ga proevropskim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: