Subota, 25.08.2001.

22:07

SASTANAK COVIC-HAKERUP

Izvor: B92

Default images
Sef koordinacionog centra za Kosovo, Nebojsa Covic, u subotu je rekao da je sastanak sa sefom UNMIKA Hansom Hekerupom, koji je prvi put odrzan u Pristini, bio veoma dug i konstruktivan. U izjavi za B92 Covic kaze da je generalni zakljucak sestocasovnog razgovora cinjenica da i on i Hekerup imaju izuzetno velike probleme i poslove. Prema Covicevim recima, saradnja se, medjutim, uspostavlja uz sve veci stepen poverenja a sve u cilju normalizacije stanja na Kosovu i Metohiji. Nezaobilazne teme o kojima su vodjeni razgovori su bile: kidnapovani, oteti i nestali.

“Ono sto je, po mom misljenju, jako vazno i sto uporno zaboravljamo je na sta je prethodna vlast pristala, sta je potpisala, svojevoljni tehnicki sporazum koji smo u velikoj meri vec redukovali i rezolucija 12 44, koja ce barem sa nase strane biti odstampana, ukoricena i podeljena po Srbiji. Jako je vazno da znamo kakve su nase mogucnosti, a one, verujte mi, nisu male ako se drzava dobro, pozitivno i konstruktivno ukljuci u resavanje niza problema sa kojima se susrecemo. Naredni sastanak bi trebalo da bude u prvoj nedelji septembra meseca. Ja sam zadovoljan kako je to pocelo, s tim sto brzih resenja nema,” izjavio je Covic.

Na sastanku sa Hekerupom je bilo reci o registraciji, a o izlasku na izbore ne “s obzirom da se moraju uraditi i uciniti i ispuniti odredjeni uslovi vezani za slobodu kretanja i bezbednost, povratak i normalizaciju zivota na Kosovu,” rekao je Covic. “Prema tome, hajdemo redosledom, da ne budemo senzacionalisti, nego pocnimo da razmisljamo logicno i da problem, koji je istorijski problem ove zemlje, resavamo postupno, jer napravljene su ogromne i strasne greske i propusti i to placaju nasi gradjani”, zavrsio je svoju izjavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: