Rusi se žale: Na udaru smo, Ukrajina...

Rusija je podnela žalbu Svetskoj trgovinskoj organizaciji protiv Ukrajine, jer ograničavanjem pristupa svojoj teritoriji, krši međunarodne trgovinske sporazume.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.05.2017.

16:08

Rusi se žale: Na udaru smo, Ukrajina...
Foto: Thinkstock

"Ukrajina je uvela mnoštvo ograničenja, zabrana, zahteva i procedura", navodi se u žalbi Rusije podnetoj STO, i dodaje da je zvanična Moskva na udaru diskriminacije, prenosi agencija Frans pres.

Ovakav potez ruskih vlasti je samo prvi korak u procesu rešavanja sporova pred STO, čiji je cilj da obe strane dobiju šansu da izglade problem i da ga reše bez parničnog postupka.

Ukoliko konsultacije u trajanju od 60 dana ne rezultiraju rešavanjem spora, STO će formirati stručni panel za razmatranje ovog slučaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: