Kroz novu naplatnu stanicu prošlo preko 15.000 vozila za 48 sati

Kroz naplatnu stanicu Pakovraće u prvih 48 sati od puštanja u saobraćaj deonice od Preljine do Pakovraća prošlo je 15.529 vozila, saopštili su iz Puteva Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 01.02.2022.

18:30

Kroz novu naplatnu stanicu prošlo preko 15.000 vozila za 48 sati
Naplatna rampa Pakovraæe; Foto: TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC/bs

Takođe, navedeno je da je kroz naplatnu stanicu "Preljina" prošlo 10.529 vozila, što je za 40,8 odsto manje u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Ovako izgleda vožnja novom deonicom auto-puta: "Živ nisam, šta će biti s pečenjarama?" VIDEO

Nova naplatna stanica "Pakovraće" izgrađena je u sklopu petlje kod mesta Pakovraće i ima šest saobraćajnih traka u okviru kojih se nalaze zasebne trake za prolaz vozila koja koriste elektronsku naplatu putarine.

Ubrzava saobraćaj za 45 minuta; "Rešen najveći problem u Srbiji"

Svi učesnici u saobraćaju će deonicu od Preljine do Pakovraća koristiti besplatno, odnosno, cena putarine za one koji se isključuju na naplatnoj stanici "Pakovraće" biće ista kao do naplatne stanice "Preljina".

Puštanjem u saobraćaj nove deonice autoputa "Miloš Veliki" smanjiće se gužve na obilaznici oko Čačka, jer će svi učesnici u saobraćaju koji su u tranzitu koristiti novu naplatnu stanicu, dok će svi koji se kreću ka Čačku, birati jednu od ove dve naplatne stanice, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: