Most blizanac na Savi: Vire stope iz zemlje i reke

Na obilaznici oko Beograda najživlja deonica trenutno je kod Ostružničkog mosta.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 16.03.2017.

10:10

Most blizanac na Savi: Vire stope iz zemlje i reke
Foto: Beobuild

Mada "mostadžije" još nisu pregazile Savu, u "Putevima Srbije" kažu da radovi teku po predviđenoj dinamici. Noseće stope već vire iz zemlje i reke, a majstore čeka postavljanje kolovozne konstrukcije.

U januaru se navršila godina od zvaničnog početka radova, a predviđeno je da posao traje 790 dana, pišu Večernje novosti.

Radnici na gradilištu juče su bili raspoređeni mestimično u grupama od po desetak. Na desnoj strani, dublje na obali, stojeći na skelama, pripremali su teren za betoniranje i postavljanje asfalta. Nešto bliže koritu, dizalica je kao lego kocke slagala metalne delove između stubova na kojima će biti postavljena nova saobraćajnica.

“Na mostu preko reke Save kod Ostružnice trenutno se izvode betonski radovi i pripremni za montažu čelične konstrukcije. Prema projektu, preostalo je da se izvedu nosači betonskih konstrukcija i montaža čelične konstrukcije glavnog raspona, druga faza profila auto-put, sistemi odvodnjavanja. Radovi se izvode prema dostavljenom dinamičkom planu izvođača”, potvrdili su u "Putevima Srbije".

Osim na izgradnji mosta blizanca, neimari su angažovani i na deonici od Ostružnice prema petlji "Dobanovci".

“Ova trasa puštena je u saobraćaj u punom profilu auto-puta u aprilu 2016. Preostali su radovi na uređenju terena i izradi zaštitnih žičanih mreža u putnom pojasu”, dodaju u "Putevima Srbije".

Putari najavljuju da će tokom cele godine raditi na gornjem stroju mosta na desnoj obali, ali i na betonskoj konstrukciji objekata 8 A, na levoj obali, gde će započeti posao.

Vrednost radova na levoj strani mosta, koji je deo obilaznice oko Beograda, je 3,57 milijardi dinara, a finansira se iz kredita Evropske investicione banke. Glavni izvođač radova je konzorcijum sa "Štrabagom" na čelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

7 h

Podeli: