Srbija

Sreda, 07.12.2016.

09:50

"Knežević nije ni došao, gde su naše plate?"

Radnici propalih niških društvenih firmi još ne znaju kada će i primenom kog modela dobiti zaostale zarade, izjavio je predstavnik radnika Žarko Đorđević.

Izvor: Beta

Foto: Thinkstock

"Prema ranijem dogovoru ministar privrede Goran Knežević trebalo je u ponedeljak da saopšti model isplate, ali zbog sednice Skupštine Srbije on nije došao u Niš. Očekujem da će doći do kraja nedelje sa Vladinim predlogom za isplatu", rekao je Đorđević za agenciju Beta.

On je kazao da Operativni tim Ministarstva privrede koji se bavi problemom isplate zaostalih zarada, u poslednjih 15-20 dana nije dolazio u Niš.

"Operativni tim, prema informacijama kojima raspolažemo, prikupio je sve podatke o potraživanjima radnika. U toku je provera da li neko od radnika kroz stečaj nije naplatio zaostale zarade", rekao je Đorđević.

Ministar privrede Goran Knežević je prilikom boravka Vlade Srbije u Nišu rekao da veruje da će isplata zaostalih plata radnicima propalih društvenih firmi početi do kraja ove godine.

Prema nezvaničnim procenama, oko 7.000 radnika Mašinske industrije, Elektronske industrije, Građevinara, Omladinke, Jatrepca, Đuke Dinić i drugih firmi potražuje za neisplaćene plate oko 2,5 milijardi dinara.

Protesti bivših radnika zbog zaostalih zarada počeli su u junu 2009. godine. Od tada se, sa kraćim ili dužim pauzama, nezadovoljni radnici svakog petka okupljaju ispred Gradske kuće u Nišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: