Aerodrom "Nikola Tesla" se širi, koje su izmene?

Aerodrom "Nikola Tesla" dobiće još jednu pistu, novu modernu pristanišnu zgradu, hotel, parking, garažu na tri nivoa i - helidrom.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Utorak, 30.08.2016.

18:49

Aerodrom
Foto: Tanjug

Ovo proširenje kapaciteta vazdušne luke u Beogradu predviđeno je Planom detaljne regulacije koji je od juče na javnom uvidu, pišu Večernje novosti.

Prilaz aerodromu planiran je sa nove petlje, a data je i mogućnost povezivanja aerodroma železničkom prugom, sa magistralne železničke pruge iz tehničko-putničke stanice Zemun i sa obilazne pruge iz železničke stanice Surčin.

Ovim planom predviđena je rekonstrukcija saobraćajnog poteza Surčinska - Vojvođanska, na delu od saobraćajnice T-6 do odvajanja za Aerodrom "Nikola Tesla".

Planirano je da saobraćajnica ima dve trake po smeru, razdelno ostrvo, obostrano ivično zelenilo, jednosmerne biciklističke trake i trotoare. Duž ovog poteza saobraćaju vozila javnog prevoza putnika, sa trasama koje se zadržavaju. U zgradi Gradske uprave planom je obuhvaćena i raskrsnica Surčinske ulice sa postojećom saobraćajnicom koja vodi ka Aerodromu "Nikola Tesla".

Zainteresovani za uvid u ovaj plan mogu da ga pogledaju do 12. septembra. A realizacija svih predviđenih sadržaja planirana je u pet faza, od 2016. do 2040. godine.

Vazdušna luka u Surčinu otvorena je 1962. godine. Iz godine u godinu raste broj putnika koji koriste ovaj aerodrom. U 2002. godini sletelo je ili je poletelo 1.621.798 putnika. Već 2010. bilo je milion korisnika više - tačno 2.698.730. Prošle godine zabeleženo je rekordnih 4.776.110 putnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: