SB angažovala Labusa da proveri Vujovića

Svetska banka angažovala je bivšeg potpredsednika Vlade SRJ Miroljuba Labusa da uradi dubinsku analizu Ministarstva finansija i njegovih uprava, piše Blic.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 27.04.2016.

10:10

SB angažovala Labusa da proveri Vujovića
Foto: Tanjug

Od njega se očekuju preporuke kako bi sistem Ministarstva finansija bio bolji, efikasniji i jeftiniji, a Labus će biti zadužen da teoretski uradi takozvanu funkcionalnu analizu.

Njegov zadatak je da napravi izveštaj za Svetsku banku u kojem će precizno navesti podatke o zaposlenima u sistemu Ministarstva finansija, njihovoj organizaciji i obavezama.

Gledaće se i da li Vujović ima odgovarajuće kadrove kako bi sistem funkcionisao po zakonu.

Labus je potvrdio saznanja Blica, rekavši da nije tajna da ga je angažovala Svetska banka, ali da više od toga ne može da kaže, jer nije ovlašćen.

U Svetskoj banci su rekli da je Labus njihov konsultant za "vertikalnu funkcionalnu analizu Ministarstva finansija" od 10. marta do 30. juna, a u tom ministarstvu za Blic su "šturo potvrdili" da je on angažovan na tom zadatku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: