Srbija

Utorak, 05.04.2016.

11:19

Vučić: Vodim na ručak zbog Železare

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je pre podne da će vesti za privatizaciju Železare Smederevo biti dobre.

Izvor: Tanjug

Vučić: Vodim na ručak zbog Železare
Foto: Tanjug, arhiva

"Verujte, biće dobre vesti, sutra ću govoriti o tome i sve vas sutra vodim na ručak", rekao je premijer, u prolazu sa otvaranja takmičenja na FON-u, novinarima, koji su mu dobacili pitanje o tome šta se dešava sa privatizacijom smederevske čeličane.

U Ministarstvu privrede u međuvremenu je otvorena ponuda kineske kompanije Hbis, koja se jedina javila na tender za privatizaciju Železare i otkupila dokumentaciju.

Vlada Srbije prihvatila je ponudu kompanije "Hbis" za prodaju smederevske čeličane.

Ranije, 1. aprila, tročlana komisija je proverila da li prijava sadrži sve što je bilo propisano uredbom i uputstvom za ponuđače za privatizaciju Železare i preporučila da se prijava kineske kompanije odobri i pristupi otvaranju ponude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

13 h

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

1 d

Podeli: