Ruski vozovi na pruzi tek 10 dana, već ižvrljani

Nova, treća po redu, garnitura ruskog dizel voza iduće nedelje stiže u Zrenjanin, rekao je agenciji Beta načelnik Srednjobanatskog okruga Dušan Šijan.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2016.

08:11

Ruski vozovi na pruzi tek 10 dana, već ižvrljani
Foto: Tanjug, ilustracija

On je kazao da se u programu rekonstrukcije pruge kroz Banat ide korak po korak, a prvi je zamena starih vozova novim.

„Dva nova voza nedavno su puštena u saobraćaj u Banatu, a treći od pet vozova trenutno se nalazi na tehničkom prijemu u Beogradu i očekujemo da će i on od iduće nedelje biti pušten u saobraćaj", kazao je Šijan.

Kako je naveo, do kraja godine očekuju se još dva, što praktično znači da će banatskim prugama voziti pet novih ruskih vozova.

Načelnik Šijan uputio je apel sugrađanima da čuvaju vozove, a ne da ih uništavaju.

"Na dva nova voza koja su u saobraćaju od pre desetak dana, već su se ispotpisivali, a ima i grafita. Svaki od tih vozova košta 3,7 miliona dolara, to je novac koji je država izdvojila i to je nešto čime treba da se ponosimo, a ne uništavamo", istakao je on.

Dve nove garniture ruskih dizel vozova od pre desetak dana saobraćaju na relaciji Zrenjanin - Beograd i Zrenjanin - Kikinda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: