Cene goriva padaju i u Srbiji, evo koliko

Prosečne maloprodajne cene benzina i dizela u Srbiji i u prethodnih sedam dana su zadržale tendenciju pada, saopštilo je Udruženje naftnih kompanija Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 24.12.2015.

10:44

Default images
Foto: UNKS

U odnosu na vrednosti od pre sedam dana, prosečna cena litra dizela je manja za 1,82 din, a benzina za 67 para, dok je prosečna cena TNG auto-gasa ostala na istom nivou, navodi se u saopštenju.

Prosečna cena benzina u Srbiji od 1,066 evra po litru je 4,5 odsto niža od proseka u regionu, dok je cena dizela od 1,083 evra za litar za oko 6 procenata viša od regionalnog proseka.

Kada se cene goriva izraze u evrima po srednjem kursu nacionalnih banaka, i kod benzina i kod dizela po cenama goriva prednjače Grčka i Albanija, dok su po pravilu, zbog najnižih državnih zahvatanja, na dnu liste Bosna i Hercegovina i Makedonija, navodi to udruženje.
Foto: UNKS
Pad cene sirove nafte, ali pre svega kotacija benzina i dizela koje neposredno utiču na veleprodajno tržište u našoj zemlji i regionu, prenosi se na tržišta svih zemalja. S obzirom na veliku dinamiku promena na međunarodnom tržištu u nekoj zemlji se ove promene odraze par dana ranije u nekoj kasnije, ali je trend kretanja cena u čitavom regionu jednak, dodaje se.
Foto: UNKS
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

17 h

Podeli: