"BG hoteli promašaj, nema ih s 3 zvezdice"

Beogradu je potreban veliki hotel sa tri zvezdice koji može da primi goste iz jednog čarter-aviona, kaže Georgi Genov, predsednik Udruženja HORES.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 02.06.2015.

10:54

Default images
Foto: Thinkstock

On kaže da bi zato investitori trebalo da prestanu da grade ekskluzivnije objekte, jer za njih više nema dovoljno gostiju.

Genov kaže da se svake godine u prestonici otvori novi hotel sa četiri zvezdice, iako gradu više nisu potrebni, a i sada ima onih koji su u procesu izgradnje. "Siguran sam da hoteli sa četiri zvezdice rade sa gubitkom. Naši hoteli rade sa godišnjom popunjenošću od 27 odsto, a u svetu, kada popunjenost padne na 29 odsto, gazde stavljaju ključ u bravu!", kategoričan je Genov.

"Meni je nepoznanica zbog čega ćute, a pogotovo zašto se uporno grade hoteli sa četiri zvezdice. Beogradu je, pod hitno, neophodan dobar, veliki hotel sa tri zvezdice. Prestonica ima dosta budžet gostiju, a ne postoji objekat sa 300 ležajeva koji može da primi kompletan čarter-avion", naveo je on.

Genova čudi što nijedan od investitora nije napravio analizu tržišta, jer bi tada shvatili da glavni grad Srbije ima skoro više hotela sa četiri zvezdice (37), nego ukupno svih ostalih hotela (42).

On smatra da je šokantno da grad sa dva miliona stanovnika nema vrhunski hotel sa pet zvezdica, jer su naši najbolji hoteli u svojoj branši nižeg nivoa.

"Čudi me da se u Beogradu do sada nije pojavio finansijer svetskog kalibra koji bi otvorio pravi hotel sa pet zvezdica visokog ranga. Naši hoteli najviše kategorije daleko su od vrha svetskog hotelijerstva. Država bi svakako trebalo da stimuliše takvog investitora nudeći mu dobru lokaciju, ali i druge olakšice. Vrhunski hotel sa pet zvezdica najvišeg ranga organizovao bi u Beogradu velike događaje i dovodio slavne goste", smatra Genov.

Beogradski hoteli su, prema njegovim rečima, i tokom najuspešnijih godina imali popunjenost do 37 odsto. Broj poslovnih gostiju koji odsedaju u objektima sa četiri zvezdice je ograničen, a pošto je ovakvih hotela iz godine u godinu sve više, njihove cene moraće da padaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: