Pomozite kafedžijama, zakup na pola

Beogradski odbor Srpske napredne stranke zatražio je od Skupštine grada da razmotri mogućnost smanjenja cena zakupa letnjih bašti za 50 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2015.

12:12

Default images
Foto: Thinkstock.com

Kako se navodi u saopštenju Gradskod odbora SNS, cene zakupa su veoma visoke tako da mnogi ugostitelji imaju problem da ih plate, a dešava se da je zakup za letnju baštu viši od cene zakupa lokala, pa mnogi ugostitelji ne plaćaju zakup letnjih bašti ili ne prijavljuju tačnu kvadraturu.

"Takvo stanje traje godinama unazad. Pozivamo Skupštinu grada da razmotri naš zahtev da se cena zakupa letnjih bašti umanji za 50 odsto kako bi ugostitelji mogli da plate svoje obaveze", dodaje SNS.

Oni su pozvali Skupštinu grada i gradske opštine da, posle smanjenja cene, pokrenu akciju da sve bašte koje imaju dozvolu uredno plaćaju zakup.

Beogradski odbor SNS naveo je i da podržava napore rukovodstva Skupštine grada da se u navedenu oblast uvede red, tako što je za narednu godinu određen tip i boja bašti, kao i nameru da se usvoji knjiga standarda kojom bi se definisalo kako, zavisno od dela grada, mogu da izgledaju bašte, kiosci, klupe...

"Beograd je poslednjih 10 godina, zahvaljujući vlasti DS, pretvoren u mesto gde se ne zna red i gde su privrednici, a pre svega ugostitelji, visokim cenama terani da krše zakon. Tako je stvarano okruženje za korupciju", smatraju beogradski naprednjaci.

SNS, kako su istakli, želi da se prekine sa takvom praksom, a Grad Beograd treba da privrednicima, a posebno malim preduzećima, izađe u susret sa nižim cenama, a da zauzvrat svi plaćaju obaveze i poštuju propise.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: