"Ugroženi smo zbog Koridora 11"

Čačanskoj lokalnoj samoupravi upućen je apel zbog problema s pristupnim saobraćajnicama za auto-put koji je trenutno u izgradnji.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.04.2015.

14:25

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Kako kažu predsednik Saveta mesne zajednice Preljina i poslanik u Skupštini Srbije Aleksandar Radojević, Koridori 11 ugrožavaju lokalne puteve i gasovod.

"U maju prošle godine poplava je odnela trasu puta u dužini od 100 metara u Preljini, jer nisu ostavljeni propusti kojima bi se ona odvodila. Ti propusti su sada zatrpani, kao i magistralni vodovi za vodu i gasovod za Gornji Milanovac", rekao je Radojević Tanjugu.

On je napomenuo da se, posle završenih radova na ovom delu auto-puta, došlo u situaciju da se mora raskopavati već gotova saobraćajnica, to jest mora se odraditi onako kako je zacrtano po projektu - da pored pristupnog puta postoji i pristup cevima za vodu i gas.

"Sa profesionalnog stanovišta, ovo što se dešava je nedopustivo, jer se sve moglo lako predvideti i uraditi unapred. Praktično, ovo je pravljenje duplih troškova, drugi put se gradi, a već je trebalo da bude završeno", rekao je on.

Srž problema je da su magistralni cevovodi za vodu i gas zatrpani, ističe Radojević.

Prema njegovim rečima, nisu uzete u obzir vode koje dolaze s okolnih brda za vreme kišnih sezona, ni reka Dičina, koje imaju tok do Čemernice, ali su ovim nasipom presečene. Zbog toga je celo ovo naselje od 30 kuća i nekoliko stotina hektara njiva plavljeno je nekoliko puta prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: