Sberbanka nudi pomoć srpskoj vladi

Prvi čovek ruske Sberbanke Herman Gref ponudio je usluge te banke srpskoj vladi u vidu programa za reformu državne administracije.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 22.01.2015.

12:49

Default images
Foto: Sberbanka Srbija

Gref se danas sastao sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem u Davosu, a u razgovoru sa njim je istakao važnost ekonomske saradnje Srbije i Rusije, kao i ulogu Sberbanke u toj saradnji.

Gref rukovodi najvećom ruskom bankom koja širom sveta zapošljava 300.000 ljudi i ima 110 miliona klijenata.

Tema razgovora bila je i buduća saradnja, kupovina državnih obveznica, kao i saradnja sa EBRD-om u zajedničkim projektima u Srbiji, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Vučić se sastao i sa Johanom Šnajderom Amanom, potpredsednikom švajcarske Vlade i ministrom ekonomije, kojeg je informisao o reformama u Srbiji, merama fiskalne konsolidacije i aranžmanu sa MMF-om.

Istovremeno, Vučić je od sagovornika zatražio predloge za reformu obrazovanja, jer je švajcarski sistem obrazovanja jedan od najboljih u Evropi.

Predsednik srpske Vlade uputio je poziv Šnajderu Amanu da poseti Srbiju sa delegacijom švajcarskih privrednika, koji su zainteresovani za ulaganje u Srbiju, što je Šnajder i prihvatio.

Aman je istakao da su odnosi Srbije i Švajcarske u stalnom usponu i da očekuje veliko interesovanje švajcarskih investitora da ulažu u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: