Dolazak ZTI značajano za Srbiju

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić ocenio je da će dolazak telekomunikacione korporacije ZTI na srpsko tržište biti od velikog značaja za našu zemlju

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 17.12.2014.

18:50

Default images

Ljajić je danas sa zamenikom predsednika te korporacije Šao Mingom potpisao su memorandum o saradnji.

"To je najveća telekomunikaciona kompanija u Kini. Mi iz godine u godinu imamo konstantan rast u toj oblasti. Dolazi jedna velika kompanija na ovo tržište, što će podići konkurentnost i kvalitet"”, istakao je Ljajić.

On je kazao su tokom samita sa Kinom vodjeni razgovori o razvoju turizma i izrazio očekivanje da će Srbija potpisati sporazum i akcioni plan koji predvidja veće privlačenje kineskih turista u Srbiju.

Kako je rekao, vodjeni su i razgovori sa predstavnicima Bugarske i Rumunije o otvaranju zajedničkog turističkog predstavništva u Pekingu kako bi se povećao dolazak kineskih turista u ovaj region.

Ove godine je bilo ukupno 95 miliona kineskih turista u svetu I oni su potrošili oko 70 milijardi dolara, naveo je Ljajić ističući da je reč o velikom potencijalu za našu privredu, jer bi se sa njihovim većim dolaskom u Srbiju dosta povećao devizni priliv.

Ljajić je naveo da je juče u Srbiju došla prva grupa kineskih turista od 40 ljudi koja u Srbiji boravi po novom viznom režimu.

Prema njegovim rečima, ove godine je u Srbiju došlo 57 odsto turista više nego lane.

Ljajić je izrazio očekivanje da će biti nastavljen trend rasta I da će tome svakako doprineti Samit Kine I 16 zemalja centralne I istočne Evrope koji je održan u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: