Kirbi: Loši putevi koče ulaganja

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi ocenio je da je razvoj poljoprivrede tog kraja ograničen lošom putnom infrastrukturom.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 19.11.2014.

16:36

Default images

Kako je istakao, zbog toga se veliki broj investitora ne odlučuju za ulaganja u taj deo Srbije.

Kirbi radiju Sto plus rekao da Sjenica može da doživi ekonomski razvoj ukoliko se usmeri na ostvarivanje realnih planova i iskoristi resurse koji su joj raspoloživi.

"Upoznao sam se sa ekonomskim problemima ovog kraja, a drago mi je sto lokalna samouprava ima konkretne planove za prevazilaženje krize. Međutim, nerealno je očekivati investitora koji bi u Sjenici zaposlio 5.000 ljudi odjednom", izjavio je Kirbi.

Predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović rekao je da je sa Kirbijem razgovarao o dosadašnjoj saradnji sa američkim organizacijama i načinima na koje bi one mogle da i dalje pomažu tu opštinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

2 h

Podeli: