Sindikat GSP demantuje Apeks

Sindikat Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd demantovao je danas navode kompanije "Apex" koja rukovodi BusPlus sistemom oko prodaje karata.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 12.12.2013.

21:28

Default images

Sindikat Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd, koji čine Sindikat vozača, Saobraćajni sindikat i Sindikat "Evrovozač", demantovao je danas navode kompanije "Apex" koja rukovodi BusPlus sistemom, da je posle uvođenja tog sistema, prodaja karata u 2012. godini porasla za više od 10 odsto, u odnosu na 2011. godinu, kada je taj posao obavljao GSP.

Oni u zajedničkom saopštenju navode da je u 2011. godini prihod GSP Beograd iznosio više od sedam milijardi dinara, "izuzev tri letnja meseca, kada je iznosio oko 580 miliona dinara mesečno", ali da se zato u preostalih devet meseci kretao u intervalu od 600 do 660 miliona dinara mesečno.

"To su činjenice koje se mogu proveriti. Zašto 'Apex' ne izađe sa podatkom da je dobio besplatno pravo na korišćenje reklamnog prostora na staničnim mestima i da je godišnji prihod samo po tom osnovu veći od milion evra", navodi se u saopštenju.

Oni dodaju da od prodaje BusPlus kartica "Apexu" ide 100 odsto, "a kako je izdato 800.000 legitimacija, to iznosi dva milona evra na godišnjem nivou".

U saopštenju se naglašava i da sav novac od naplaćenih kazni od putnika koji nemaju vozne isprave ide upravo tom preduzeću.

"Ako je 'Apex' uložio 12 miliona evra, a projektovani prihod za 10 godina iznosi 154 miliona, zar to nije milionska krađa?", pitaju oni.

Ova tri sindikata u saopštenju pozivaju i v.d. direktora i menadžment GSP i sve ostale sindikate i zaposlene da "stanu u odbranu časti i poštenja kuće koja postoji i traje 120 godina".

Kompanija "Apex" ocenila je ranije danas da tri sindikata Gradskog saobraćajnog preduzeća iz marketinških razloga tvrde da je sistem "Bus plus" štetan.

"'Bus-plus' sistemom onemogućeno je falsifikovanje i nelegalna preprodaja mesečnih karata, čime je izvestan broj članova vaših sindikata zaista 'oštećen'", saopštio je "Apex" i naveo da je "13 radnika GSP-a zbog toga uhapšeno i procesuirano 2007. godine".

Ta kompanija je odbacila tvrdnje sidnkata o mogućnosti da se prodaja karata može vršiti uz manji procenat nadoknade. Iz ove kompanije je poručeno da je u 2011. godini GSP imao više od 200 milona dinara nenaplaćenih potraživanja, a sve na štetu gradskog budžeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: