Dačić: Tramp hoće hotel u BG

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u Njujorku da je američki biznismen i investitor Donald Tramp zainteresovan za izgradnju ekskluzivnog hotela u Beogradu.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 20.11.2013.

12:54

Default images

Prema rečima Dačića, u narednih mesec-dva uputiće na lice mesta tim saradnika u potrazi za odgovarajućom lokacijom.

"Razgovarali smo o mogućnosti njegovih investicija u našem delu sveta, pre svega u onim oblastima za koje je on u ovom trenutku zainteresovan", rekao je Dačić posle sastanka s Trampom u Njujorku, gde je premijer sinoć učestvovao na sednici Saveta bezbednosti UN.
(Foto: MUP Republike Srbije)
"Mislim da postoji veliko interesovanje i u skladu s tim smo se dogovorili da u narednih mesec-dva ekipa njegovih saradnika hitno dođe u Srbiju kako bismo razmotrili ta tehnička pitanja - da li je moguće pronaći lokaciju za izgradnju jednog ekskluzivnog hotela u okviru njegovog lanca hotela", rekao je on. Za Srbiju i za Beograd bi to, prema Dačićevim rečima, bila dobra vest, koja bi u velikoj meri doprinela imidžu zemlje i bila magnet i za druge ozbiljne investitore.

"Iz njegovog odnosa prema ovoj temi video sam da ima pozitivan stav prema dolasku u naše krajeve, a pitao me je i o drugim oblastima, kao što je energetika", rekao je premijer Srbije.

Tramp je direktor istoimene organizacije, koja se na svetskom nivou bavi nekretninama i poseduje lanac hotela i kockarnica, kao i mnoštvo zgrada i objekata.

Lanac hotela Donalda Trampa (Trump Hotel Collection) čini ukupno devet objekata u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Panami. Interesantno je da Tramp trenutno ne poseduje nijedan hotel van američkog kontinenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: