Zvanično: Finci stižu u Smederevo

Finska kompanija "PKC vajaring sistems oj" otvoriće fabriku u Smederevu koja će proizvoditi kablove za automobilsku industriju.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 18.10.2013.

10:58

Default images

Vlada Srbije danas usvojila tekst Memoranduma o razumevanju između Republike Srbije, Grada Smedereva i finske kompanije, a dokument je potpisao potpredsednik vlade Aleksandar Vučić u Smederevu.

Kada bude završena, ova fabrika će zaposliti 1.500 radnika u Smederevu, naveo je Vučić.

O mogućnosti da jedna finska kompanija dođe u Smederevo govorilo se već neko vreme, ali nikada nije zvanično saopšteno o kojoj firmi se radi.

Vučić je nedavno, ne pominjući ime, najavio da će "finska kompanija" u novembru otvoriti fabriku kablova za automobilsku industriju u Smederevu i dodao da će u njoj biti zaposleno u početku 500 radnika, a do kraja naredne godine biti otvoreno još 1.000 radnih mesta

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović je, najavljujući u septembru finsku investiciju, rekla da će pregovori biti završeni do kraja ove godine i da su Finci, od desetak potencijalnih mesta, izabrali Smederevo zbog najpovoljnijih uslova i geostrateškog položaja, kao i blizine dva koridora.

"Ovo je velika i važna stvar za Smederevo. Danas sam nasmejan, jer nemamo često ovakve vesti", poručio je Vučić.

On je dodao da se nada da će Smederevci, svojim radom pokazati "da umemo i možemo da radimo bolje".

"Nadam se da ćemo sve uslove i standarde koje investitori budu postavili - ispuniti, i svojim radom zalagnjem i trudom pokazati da pripadamo i evropskom i svetskom tržištu", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: