Srbija

Četvrtak, 20.06.2013.

12:09

Nestle pravi majonez u Surčinu

Kompanija "Nestle" premestila je proizvodnju majoneza iz Poljske u fabriku u Surčinu.

Izvor: Beta

Default images

Vrednost te investicije je 1,3 miliona evra, izjavio je regionalni direktor te kompanije Ansgar Borneman.

On je za novi broj "Magazin Biznis" kazao da se očekuje da će u fabrici u Surčinu, koja je ranije pripadala Centroproizvodu, godišnje da se proizvodi više od 2.000 tona "tomi" majoneza.

"Nakon 14 meseci napornog rada i investicije od 1,3 miliona evra, započeli smo proizvodnju u Surčinu. Proizvodnja majoneza u našim pogonima pozitivno će se odraziti na naše poslovanje u pogledu cene, ali i sa aspekta kvaliteta i distribucije. Proizvodnja će biti orijentisana na region, ali će nam takođe pružiti i nove prilike za izvoz", kazao je on.

Borneman je dodao da je Nestle u februaru ove godine počeo i sa proizvodnjom Halal pilećeg bujona u Srbiji, što će biti podrška za Nestle Bliski istok.

On je naglasio i da je ove godine izvoz sladoleda te kompanije u zemlje EU (Italija, Francuska, Grčka, Rumunija, Bugarska, Španija, Finska i Austrija) beleži dvocifreni rast u poređenju sa izvozom iz 2012. godine, što su veoma zadovoljavajući rezultati.

"Veliki uspeh, po pitanju izvoza u ove zemlje, postigao je sladoled Watermelon, koji su razvili i napravili lokalni stručnjaci u Srbiji", naglasio je on.

Borneman je dodao i da je od preuzimanja Centroproizvoda, Nestle investiralo oko tri miliona evra kako bi unapredio proizvodne procese i u potpunosti integrisao tako veliki sistem u strukturu i poslovne procese kompanije Nestle.

"Naš cilj, od dana preuzimanja je da osnažimo postojeće proizvodne linije i da unapredimo postrojenja kako bismo održali najviše proizvodne standarde, kao i da obogatimo regionalni asortiman proizvoda. U 2013. godini ćemo nastaviti sa investicijama u fabriku u Surčinu i imamo čvrste izvozne planove za proizvode iz te fabrike u zemlje EU", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

15 h

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

1 d

Podeli: