Rusi ne daju pare Dinkiću

Izjavom ministra Milutina Mrkonjića da ruski kredit namenjen železnici neće biti preusmeravan, propala je ideja Mlađana Dinkića da deo tih para ode u budžet.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Sreda, 22.08.2012.

13:16

Default images

Naime, ministar finansija i privede Mlađan Dinkić najavio je ranije da će sa Ruskom federacijom razgovarati da se deo kredita od 800 miliona dolara koji je odobren železnici konvertuju u budžetsku potrošnju.

"Imamo signale da će deo od par stotina miliona dolara biti konvertovan u budžetsku pomoć", rekao je pre mesec dana Dinkić objašnjavajući na koji način će sve da nađe pare za penzije i plate u javnom sektoru.

Međutim, posle današnje izjave ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića jasno je da Dinkić nije uspeo da ubedi ruske zvaničnike da deo para odvoje za budžetsku potrošnju.

"Svaka promena namene zahtevala bi nove mesece odlaganja projekata", rekao je Mrkonjić na sastanku sa predstavnicima ruskih i srpskih
železnica.

Posle sastanka vezanog za realizaciju ruskog kredita Aleksandar Konuzin, ambasador Rusije u Beogradu je ostavio mogućnost da Srbija može da računa na dodatnu finansijsku pomoć od Rusije, pored kredita od 800 miliona dolara. Konuzin, međutim nije precizirao da li će ta pomoć biti upućena za budžetsku potršnju.

"O tome se vode razgovori, naravno prvo treba da čujemo potrebe Srbije, a onda treba zajednički da definišemo mogućnosti za rešavanje tih problema", rekao je Konuzin na sastanku povodom realizacije ruskog kredita za železnicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: