"Dali smo dobru ponudu za Telekom"

Ne mislim da to što nismo kupili Telekom Srbija predstavlja naš neuspeh, kaže Hanes Amecrajter, generalni direktor Telekom Austrija grupe i operatora A1.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.10.2011.

02:52

Default images

On konstatuje da "Vlada Srbije samo nije prihvatila ponudu. Verujem da smo dali veoma dobru ponudu i to je to".

"Nismo dobili informaciju o tome da li će biti novog tendera niti smo pričali o tome s nekim, pa u ovom trenutku ne očekujemo da će biti nove prodaje. Uvek kažemo da pratimo prilike koje postoje na tržištu, a Srbija nije među njima", dodaje Amecrajter.

Na pitanje zašto je mnogo platiti 1,4 milijarde evra za Telekom Srbije, Amecrajter odgovara da je "dovoljno pogledati podatke o poslovanju kompanije i jasno je zašto. Bilo koji investicioni bankar će to reći. Ali to je gotovo, to je za nas prošlost. Moramo da gledamo u budućnost. Telekom je za nas bio samo dnevna poslovna priča".

On smatra da je austrijska kompanija bila veoma dobro pripremljena za tender i da je ponudila fer cenu i dodaje da "veruje da je sa srpske strane sve vođeno veoma profesionalno".

Istovremeno, na pitanje da li bi, ako berza pokaže veću vrednost Telekoma od ponuđene, bili spremni da je poprave na novom tenderu kaže da "to nije verovatno da se dogodi".

Iako nije želeo da kaže da li bi ta kompanija učestvovala na eventualnom novom tenderu za Telekom, on je, komentarišući mogućnost da kupe neke od 15 odsto akcija koje će građanima i zaposlenima u Telekomu podeliti Vlada, rekao da su u kompaniji "zainteresovani samo za većinski udeo, za manjinski nismo i nećemo kupovati te akcije na berzi".

Hanes Amecrajter kaže i da je "nije toliko pitanje ko je vlasnik akcija, već je više pitanje da li postoji strategija, kako se sprovodi i da li postoje ideje i inovacije", komentarišući da li Telekom može da nastavi da pravi profit ako ostane u većinskom državnom vlasništvu u dužem periodu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

10 h

Podeli: