"Flaj Dubai" uskoro sleće u Beograd

Niskobudžetna aviokompanija "Flaj Dubai" je podnela zahtev za uspostavljanje redovne linije Beograd - Dubai od 1. novembra.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 24.08.2011.

16:33

Default images

U Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo Srbije kažu da je "Flaj Dubai" tražio da leti na toj liniji četiri puta nedeljno tokom zimskog reda letenja.

"Pregledaćemo dokumentaciju i ako sve bude u redu dozvola bi mogla da bude izdata u naredne dve sedmice", izjavila je predstavnica Direktorata Katarina Andrić-Milosavljević.

Ta aviokompanija je tražila, prema njenim rečima, uspostavljanje letova avionom "Boing 737-800".

Reč je o solidnoj aviokompaniji mlađe generacije sa dobrom flotom, rekla je Andrić-Milosavljević dodajući da je zahtev za liniju Beograd - Dubai podnet na osnovu Sporazuma o vazdušnom saobaćaju sa Ujedinjenom Arapskim Emiratima, koji je u oktobru 2009. potisan u u Vladi Srbije.

Sporazum je omogućio da "Jat ervejz" i pet aviokomanija iz Emirata uspostave neograničen broj letova izmedju dve zemlje.

Sporazuma o vazdušnom saobaćaju sa Ujedinjenom Arapskim Emiratima je veoma sličan evropskom Sporazumu o otvorenom nebu. "Ovo je prva aviokompanija iz Emirata koja je pokazala interesovanje za uspostavljanje letova sa Srbijom", rekla je Andrić-Milosavljević.

Trenutno od Srbije do Ujedinjenih Arapskih Emirata letove obavlja samo "Jat ervejz".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: