“14. oktobar“ remontuje tenkove

Kruševačka Industrija mašina i komponenata "14. oktobar" će u naredne tri godine biti angažovana na poslovima remonta i unapređenja specijalnih vozila.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 21.04.2011.

09:33

Default images

Generalni direktor industrije Zoran Radmanovac je potvrdio da je, u okviru dogovora Komisije za odbrambenu industriju Srbije sa Jugoimportom, najvećim izvoznikom vojne opreme u Srbiji, postignut sporazum da IMK "14. oktobar" bude uključen u više poslovnih aranžmana, te da se od 2012. ovoj kruševačkoj industriji "otvaraju novi poslovi za Vojsku Srbije".

"Na osnovu postignutih dogovora u okviru odbrambene industrije Srbije, ali i na osnovu očekivanih velikih poslova na remontu opreme u termoelektranama Kolubara i Obrenovac, očekujemo da u 2012. godini dupliramo proizvodnju, a da 2013. godine stignemo do realizacije od oko 2,5 milijardi dinara, što bi poslovanje IMK '14. oktobra' učinilo dugoročno stabilnim i održivim", rekao je Radmanovac.

Radmanovac, koji je prošle nedelje ponovo od strane Upravnog odbora izabran za generalnog direktora dodao je i da je ova fabrika, trenutno u procesu restruktuiranja, u prošloj godini ostvarila promet od nešto više od milijardu dinara.

Predsednik fabričkog Samostalnog sindikata Ljubiša Velimirović je rekao da je prvi posao koji će IMK "14. oktobar" dobiti u okviru modernizacije specijalnih vozila remont 150 tenkova.

Velimirović je skrenuo pažnju da je prilikom izbora generalnog direktora bilo pokušaja političkih pritisaka u korist drugih kandidata.

On je dodao i da su "zbog političkih mešetarenja" i kašnjenja subvencija Vlade Srbije, kasnile i zarade za oko 1.700 zaposlenih u ovom kolektivu, ali da je u međuvremenu isplaćena januarska, a da će do kraja meseca biti isplaćena i februarska zarada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

16 h

Podeli: