Ji: Zemun-Borča kreće u aprilu

Nejasnoće oko izgradnje mosta Zemun- Borča biće razjašnjene sredinom oktobra, kada u Beograd dođe kineska delegacija, kažu u kineskoj ambasadi.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 06.10.2010.

14:04

Default images

Ekonomsko trgovinski savetnik kineske ambasade Ren Ji (Yi) je rekao da će tada biti precizirani detalji ugovora i da će izgradnja mosta krenuti u aprilu.

Krajem prošlog meseca beogradska štampa pisala je da gradnja mosta kasni i da je kineska korporacija Čajna roud end bridž (CRBC), koja bi trebalo da ga gradi, tražila avansnu uplatu od 86,7 miliona dolara, odnosno 35 odsto ukupne investicije.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas tada je rekao da je CRBC već trebalo da završi idejni projekat jer bez njega ne može da se radi glavna projektna dokumentacija.

Prethodno su se u javnosti pojavile informacije da će početak radova kasniti, ali su kineski predstavnici to demantovali.

Sredinom jula kamen temeljac za most Zemun-Borča postavili su predsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Vu Banguo i predsednik Srbije Boris Tadić.

Tada je najavljeno da će gradnja početi u aprilu sledeće godine i da treba da bude gotova do proleća 2014.

Vrednost izgradnje mosta je 170 miliona evra. Finansiraće se iz kredita kineske Eksim banke, koji će pokriti 85 odsto ulaganja, i iz Nacionalnog investicionog plana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

13 h

Podeli: