Gradnja autoputa Beograd-Bar 2010.

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić kaže da će sledeće godine početi izgradnja autoputa Beograd - Bar na Koridoru 11.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 05.12.2009.

16:41

Default images

Navodeći da je za te svrhe iz državnog budžeta izdvojeno 20 miliona evra, Mrkonjić je rekao da je izgradnja Koridora 11 prema luci Bar u Crnoj Gori važna i sa ekonomskog i sa politčkog stanovišta.

"Smatram da Srbija i politički treba da ima izlaz na more, predložio sam da to bude luka Bar, a čim je Miodrag Kostić, jedan od najznačajnijih privatnih biznismena u zemlji preuzeo koordinaciju tog posla, znači da tu ima ekonomskih interesa", rekao je Mrkonjić.

On je naveo da je država privrednicima prepustila da shvate koliko je potrebna izgradnja Koridora 11 kako bi investirali u izgradnju. "Prepustili smo privrednicima da shvate značaj tog posla, a onda će država stati iza njih u onom delu koji budu tražili, sa naravno što je moguće manje para, jer država ih nema mnogo", rekao je on.

Mrkonjić je ocenio i da je izgradnja Koridora 11 "izuzetno rentabilan projekat", jer su pruga Beograd-Bar i luka Bar neodvojivi delovi jedne celine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

23 h

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Podeli: