Goran Ješić savetnik za investicije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Božidar Đelić imenovao je Gorana Ješića za savetnika za direktne investicije.

Srbija

Izvor: FoNet, Beta

Sreda, 19.09.2007.

15:45

Default images

Ješić, koji će raditi na jačanju saradnje sa stranim investitorima, je na političkoj sceni Srbije od 1996. godine, kada je u Inđiji osnovao opštinsku organizaciju Građanskog saveza Srbije, da bi u septembru 2000. godine bio izabran za odbornika Skupštine te opštine.

U oktobru 2000. godine, Ješić je izabran za predsednika opštine Inđija, a na toj poziciji je i sada, kao najmlađi predsednik neke opštine u Srbiji. Ješić je tokom šestogodišnjeg mandata "privukao veliki broj domaćih i više stranih investitora i smanjio stopu nezaposlenosti te sremske opštine", navodi se u saopštenju iz kabineta potpredsednika Vlade Srbije.

Komentarišući imenovanje Gorana Ješića, potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić kaže da je uveren da će Ješić "nastaviti da privlači strane investitore da ulažu u celu zemlju, kao što je to do sada, sa puno uspeha, činio za Inđiju."

Zahvaljujući naporima Ješića na privlačenju investicija, kaže se u saopštenju, Inđija je na državnom nivou stekla status najbolje opštine u Srbiji, jer je samo u poslednje tri godine privukla više od 300 miliona evra stranog investicionog kapitala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: