Region

Ponedeljak, 29.05.2017.

17:01

Rusi jasni: Nema para bez dogovora sa Hrvatskom

Budući zajmovi Sberbanke Agrokoru će zavisiti od nivoa saradnje sa hrvatskom vladom, izjavio je prvi zamenik predsednika Sberbanke Maksim Poletaev u Zagrebu.

Izvor: Tanjug

Rusi jasni: Nema para bez dogovora sa Hrvatskom
Foto: Thinkstock

Sberbanka je saopštila da neće obezbediti bilo kakva nova sredstva za Agrokor sve dok se ne postigne sporazum sa hrvatskom vladom, koja od aprila pokušava da spreči kolaps kompanije i nadzire restrukturiranje duga.

"Imali smo vrlo jasan sastanak. Razgovarali smo o mnogim pitanjima, i mislim da bi trebalo da nađemo rešenje", izjavio je Poletaev posle sastanka sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, a prenosi Seebiz.

Upitan da li će se nastaviti finansiranje koncerna, kazao je kratko: "To zavisi od nivoa saradnje".

Ruska Sberbanka jedan je od najvećih kreditora koncerna Agrokor, kom je odobrila oko 1,1 milijardi evra kredita. Poslednji kredit je koncernu odobren u prvom tromesečju ove godine, i to u iznosu od oko sto miliona evra.

Plenković je u nedelju izjavio da se vode razgovori sa domaćim i ruskim bankama oko finansiranja Agrokora, te da se očekuje da će se finansiranje nastaviti pod povoljnijim uslovima nego ranije.

"Razgovori se vode, novo finansiranje će doci. Pregovori se ne vode na ulici ni javno. Kada budu okončani biće takvi da će biti sigurno pod povoljnijim uslovima nego što je to bilo ranije", rekao je Plenković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

10 h

Podeli: