Ništa od rizorta, Katar napušta CG

Državni investicioni fond "Katari Diar" odlučio je da obustavi poslovanje u Crnoj Gori, zbog obustave projekta gradnje luksuznog rizorta kod Tivta, pišu Vijesti

Region

Izvor: B92

Sreda, 27.08.2014.

12:08

Default images

Reč je o projektu izgradnje ekskluzivnog turističkog rizorta u uvali Pržna u Tivtu, vrednog 350 miliona evra.

Podgoričkom dnevnom listu je to potvrdio visoko pozicionirani izvor blizak rukovodstvu projekta "Beyond Horizon", kako se zvao "Katar Diarov" projekat izgradnje elitnog hotela ranga pet plus zvezdica i eksluzivnih vila u predivnoj uvali sa peščanom plažom u Krtolima, kod Tivta.

"Nakon više od tri godine marljivog planiranja i velike posvećenosti pripremnim poslovima, problemi u sticanju vlasništva nad zemljištem, trenutno čine projekat na lokaciji Plavi horizont neodrživim. Stoga "Katari Diar" povlači svoje planove za razvoj projekta vrednog 350 miliona evra i postepeno obustavlja svoje operacije u Crnoj Gori", kazao je izvor Vijesti.

Atraktivnu lokaciju od skoro 300 hiljada kvadrata u uvali Pržna, "Katari Diar" je kupio za oko 25 miliona evra pre četiri godine od tivatskog HTP "Primorje", podseća se u tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: