Kako je opremljen 500L nacionale

B92 je proveravala kako je opremljen auto čija će kupovina, uz popust od 3.000 evra domaćim kupcima, prema najavama iz Fijata biti dostupna do kraja ove godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.04.2013.

12:06

Default images

Dok Evropska komisija preispituje subvencije države Fijatu iz ove kompanije najavljuju da će u aprilu i maju proizvesti ukupno 600 vozila modela 500L nacionale.

Za 10.900 evra kupac dobija "500L nacionale" u crvenoj boji, sa benzinskim motorom i čeličnim felnama. Pored manuelne klime, ovaj auto ima šest "er begova", električne podizače za prednja stakla, a sedišta i upravljač podesivi su po visini i dubini.

"Unutrašnjost je identična kao i na svim drugim vozilima, kupac dobija deljiva sedišta pozadi, trećinski i dvotrećinski, naslone za glavu, pojaseve, to ide u standardnoj opremi", kaže Milan Manojlović iz Salona automobila "Nikom".

Međutim, ukoliko kupac želi dodatnu opremu ili drugu boju karoserije, sve to mora da doplati. Prvi paket odnosi se na unutrašnju opremu, dok su u drugom paketu svetla za maglu, parking senzori i aluminijumske felne. Pored benzinskog motora, u ponudi su i dve dizel varijante.

"Prva varijanta je 1.3 multidžet koji košta 12.900, isto je "nacionale", isto je subvencionisan sa 3.000 evra, kao i motor 1.6 multidžet koji je 13.900 evra. Svi ovi paketi i sva ova oprema dodatna nadovezuju se na te motore", kaže Manojlović.

Dileri kažu da se kupci veoma interesuju za ovaj model, a Tatjana Stefanović iz Kruševca zamenila je stari "punto" novim "500L nacionale".

"U ovom trenutku je jako povoljan kredit, uslovi su odlični i dopada nam se auto. Urban je, moderan, baš nam se svideo kad smo ga prvi put videli", kaže Tatjana Stefanović.

I dok o subvencijama za kupovinu ovog modela ne žele da govore, u kompaniji "Fijat automobili Srbija" kažu da će u aprilu i maju proizvesti 600 vozila namenjenih domaćem tržištu.

"To je otprilike u nivou sa potrebama srpskog tržišta, očekujemo da se trend nastavi. Shodno zahtevima tržišta mi ćemo nastaviti da planiramo našu proizvodnju i očekujemo da ovu ponudu imamo sve do kraja godine", kaže Igor Ševo iz kompanije Fijat automobili Srbija.

Do kraja godine, prema planovima "Fijata" u Kragujevcu bi trebalo da bude proizvedeno ukupno 2.000 vozila za domaće kupce. U fabrici je trenutno zaposleno 2.500 radnika koji rade u tri smene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: