Turisti dolaze i u posetu zubaru

Dolazak većeg broj stranih turista u Srbiju za doček Nove godine mnoge je prijatno iznenadio, a neki su praznične dane iskoristili i za popravku zuba.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.01.2010.

16:00

Default images

Naročito je to bilo interesantno u manjim gradovima, jer su cene u Beogradu i drugim većim centrima gotovo izjednačene sa evropskim.

Program dočeka Nove godine na Zlatiboru bio je primamljiv za domaće, ali i strane turiste. Međutim, čak i oni koji su odseli u najluksuznijim i najskupljim apartmanima, iskoristili su praznične dane da posete zubare. Među pacijentima su bile cele porodice, ali i naši iseljenici, koji su prijatelje strance doveli na provod, ali i popravku zuba.

„Dolazim iz Moskve, na Zlatibor sam došao sa roditeljima za novogodšnje praznike. Roditelji su me doveli u zubnu ambulantu, uopšte me ništa nije bolelo“, kaže jedan od aknketiranih posetilaca.

„Došao sam sa grupom Italijana iz Italije, tu za Novogodišnje praznike. I iskoristili smo stomatološku uslugu sad, pošto smo probali ranijih godina u većim našim gradovima, ali su cene dostigle, kao u Italiji“, dodaje drugi.

Dr Milojka Kolarević kaže da je iznenađena posetom stranih pacijenata, koji su Novu godinu dočekali na Zlatiboru, a stomatološke usluge potražili u Požegi.

„Nismo to očekivali, tako da smo morali raditi sve dane praznika. Najviše je došlo pacijenata iz Slovenije, Italije i Rusije. Bili su vrlo zadovoljni uslugama i kažu da je to dosta jeftinije, nego u njihovim zemljama“, dodaje ona.

Stomatološki turizam mogao bi da dobije posebno mesto u užičkoj regiji. Pacijenti osim kvalitetne usluge zubara, mogu uživati u prirodnim lepotama Zlatibora, Tare, provozati se šarganskom osmicom, ali i pazariti brojne domaće proizvode, prvenstveno zdravu hranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: