"Štitimo Agrokorove kompanije u Srbiji"

Vlada Srbije iskoristiće sve državne mehanizme da bi zaštitila srpski deo privrede koji na bilo koji način ima veze sa Agrokorom.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.10.2017.

14:47

Foto: Thinkstock

"U stalnom sam kontaktu sa ljudima koji upravljaju kompanijama u Srbiji koje su u sistemu Agrokora i od njih sam dobio uveravanja da nema razloga u ovom trenutku za bilo kakvu brigu", rekao je državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović novinarima u Beogradu.

On je dodao da će Vlada učiniti sve da osam kompanija Agrokora budu zaštićene u Srbiji i veruje da tu neće biti problema.

Ružica Stamenković, iz Agencije za privredne registre, izjavila je da u okviru sistema Agrokor u Srbiji posluje osam kompanija - Dijamant, Frikom, Super kartica, Nova sloga, Merkator S, Idea nekretnine, MG Mivela i Kikindski mlin.

"Četiri kompanije su u 2016. godini pozitivno poslovale - Dijamant, Frikom, Super kartica i Nova sloga. Merkator S je prvi put poslovao negativno kao i MG Mivela, a u 2015. godini su bili pozitivne firme", objasnila je ona.

Stamenkovićeva je istakla da se dešavanja u Agrokoru nisu odrazila na rad Dijamanta, Frikoma, Nove sloge da su to vrlo stabilne kompanije i da imaju visoku solventnost i likvidnost.

"Merkator S je poslovao sa gubitkom, ali je prethodne godine poslovao pozitivno i tu takođe treba očekivati popravljanje rezultata. Treba imati u vidu takođe da u odnosu na sve kompanije koje su pod krovom Agrokora, Merkator ima najveći broj zaposlenih to je 8.830 zaposlenih", rekla je ona.

Interesantno je, dodala je, da je Merkator S na četvrtom mestu u Srbiji po poslovnim prihodima u 2016. godini.

"Cifre ne ukazuju na pogoršanje rezultata ovih kompanija. Ukoliko se zaštite sa aspekta države i Vlade ovde nema mesta za bojazan", zaključila je Stamenkovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: