Ponuda Komercijalne banke

Komercijalna banka je ove godine, u skladu sa preporukama Narodne banke, odlučila da ne povećava kamate u Nedelji štednje, već da zadrži redovne kamatne stope.

Fokus

Izvor: B92

Nedelja, 23.10.2011.

22:49

Default images

Kada govorimo o oročavanju deviza, dostupna su dva vida štednje: a vista i oročena štednja.

Komercijalna banka je jedna od banaka koje nude najveću paletu valuta u kojoj možete da štedite po viđenju: evro (EUR), australijski dolar (AUD), kanadski dolar (CAD), danska kruna (DKK), japanski jen (JPY), norveška kruna (NOK), švedska kruna (SEK), švajcarski franak (CHF), britanska funta (GBP) i američki dolar (USD).

Pored ličnih uplata, štedni ulozi po viđenju mogu se koristiti i za prilive iz inostranstva (loro doznake i ino čekove) i iz zemlje (po osnovu ugovora o kupoprodaji nepokretnosti, zakupa stana ili poslovnog prostora i drugo).

Važeća kamatna stopa za deviznu štednju po viđenju je 0,20% za sve valute. Od 05.09.2011. kamatna stopa za valutu CHF iznosi 0,10%.

Na sredstva devizne štednje građana, banka obračunava i pripisuje kamatu u devizama na kraju kalendarske godine, primenom konformnog metoda obračuna. Kamatna stopa je promenljiva, u skladu sa poslovnom politikom banke.
Štednja oročena po redovnim uslovima

Svoja devizna sredstva možete položiti na oročenu štednju, i to u sledećim valutama: evro, američki dolar, švajcarski franak i britanska funta. Periodi oročenja su: 1, 3, 6, 12, 24 i 36 meseci.

Za oročavanje deviznih sredstava banka je ustanovila minimalni iznos od 100 evra ili protivvrednost u drugim valutama. Ukoliko se sredstva po isteku ugovora ne podignu, ugovor se automatski obnavlja na isti rok, po uslovima koji važe na dan isteka ugovora. Sredstvima se raspolaže po isteku ugovorenog roka.

Kamate na oročenju štednju u evrima, u zavisnosti od perioda oročenja, kreću se od 2 do 5,65%. Za oročenje američkog dolara, švajcarskog franka i britanske funte u zavisnosti od perioda, možete dobiti kamatu od 1 do 2,5%.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: