Jubilarni VW Golf GTI Clubsport sa 265 ks

Nastavljajući tradiciju specijalnih verzija Golfa GTI, Volkswagen je predstavio model sa oznakom Clubsport u znak obeležavanja 40 godina od lansiranja prvog Golfa GTI.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 09.09.2015.

12:30

Default images

Nakon koncepta koji je imao premijeru u maju na festivalu dorađenih vozila "Worthersee 2015." u Austriji, stiže serijski VW Golf GTI Clubsport.

Clubsport je opremljen postojećim četvorocilindarskim 2.0 turbo-benzincem iz standardnog Golfa GTI.

Motor je dobio dodatnih 35 "konja" (u odnosu na Performance verziju sa 230 ks), tako da sada razvija 265 ks (195 kW).
Uz "overboost" funkciju, automobil raspolaže sa čak 290 ks (213 kW), ali samo u periodu od desetak sekundi koje može da iskoristi za preticanje drugog vozila na putu.

Motor je standardno povezan sa šestobrzinskim manuelnim menjačem, uz čiju pomoć od 0 do 100 km/h ubrzava za 6 s, dok putem opcionog DSG menjača sa duplim kvačilom do stotke stiže za 5,9 s.

Bez obzira na vrstu prenosa, maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h.
Pored Onyx White nijanse eksterijera, koja je prikazana na promotivnim fotografijama, Volkswagen će Golf GTI Clubsport ponuditi i u drugim bojama karoserije, kao i u verziji sa kontrastnim crnim krovom.

Automobil se od standardne GTI varijante razlikuje i po drugačijim branicima, novim bočnim aerodinamičkim lajsnama na pragovima, modifikovanom difuzoru, specijalno dizajniranim alu felnama od 18 (ili 19) inča, i zadnjem spojleru.
Duž bokova, na donjim delovima karoserije, nalazi se crna ukrasna lajsna, u znak sećanja na originalni Golf GTI iz 1976.

Sportska sedišta delimično su presvučena Alcantarom, a umesto poznatog kariranog dezena, Volkswagen se odlučio za diskretnije šare sa prugama.
Jubilarni VW Golf GTI Clubsport imaće premijeru na salonu automobila u Frankfurtu, polovinom septembra.

S obzirom da se 40 godina od predstavljanja prve generacije Golfa GTI navršava 2016, automobil treba očekivati u prodajnim salonima početkom sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

23 h

Podeli: