Ford Focus RS - prve fotografije

Sudeći po fotografijama koje su procurile na internet, dugo očekivana, najjača verzija Fordovog hečbeka spremna je za premijeru.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 03.02.2015.

10:38

Default images

Iako je Ford ranije nagovestio da Focus RS neće biti predstavljen 2015, po svemu sudeći u kompaniji su se predomislili.

Fotografije otkrivaju automobil sa spuštenim sportskim oslanjnjem i mnoštvom aerodinamičkih dodataka, uključujući veliki zadnji krovni spojler i masivni difuzor sa dve velike integrisane cevi izduvnog sistema.
Focus RS ima i drugačije branike i specijalno dizejnirane alu felne.

Pored dodatnih instrumenata na centralnog konzoli, koji su karakteristični za trkačke modele, u enterijeru primećujemo i sportski "zasečeni" volan.
Na fotografijama je prikazan model sa 5 vrata, a Ford je ranije najavljivao da Focus RS neće biti dostupan u trovratnoj verziji.

Strani mediji spekulišu da se ispod haube nalazi modifikovani četvorocilindrični 2.3 litarski EcoBoost motor preuzet iz novog Mustanga, koji u Focusu RS proizvodi 330-350 ks.

Očekuje se da Ford uskoro objavi i zvaniče fotografije i specifikacije ovog modela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: