Honda bez Accorda i njegovog naslednika u Evropi

Posle gotovo tri decenije prisustva u Evropi, japanski proizvođač povlači Accord sa ovog tržišta. I dok je Honda i ranije najavljivala ukidanje svoje limuzine srednje klase, sada je potvrđeno da Accord neće imati naslednika na evropskom tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 24.01.2015.

10:52

Default images
Honda Accord Type S iz 2011.

Prvi čovek Honde u Velikoj Britaniji, Leon Brannan, izjavio je da Accord jednostavno više ne može da se nosi sa konkurencijom u Evropi.

Na tržištu gde čak i lideri u segmentu, Volkwagen Passat ili Ford Mondeo, imaju problem da se izbore za kupce pred naletom premijum modela kao što su Mercedes C klase ili BMW Serije 3, Accord nema nikakve šanse.
Honda Accord Tourer
Honda svoju limuzinu u Evropi prodaje još od 1977. godine.

Od 1992. "evropski" Accord izrađivao se u Velikoj Britaniji, ali od kada je 2000. proizvodnja premeštana u Japan, Hondi je bilo sve teže da cenom konkuriše evropskim proizvođačima.

Posle 2004, kada je u Evropi isporučeno rekordnih 48.346 Accorda, prodaja je iz godine u godinu padala, da bi 2014. dostigla samo 3.453 automobila.

Vozili smo: Honda Accord 2.0 i-VTEC Lifestyle

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: