Dolazi doba luksuznih krosovera

Proizvođači luksuzniih automobila spremaju se da osvoje segment krosover i SUV vozila, a najnovije vesti o ovim modelima stižu sa britanskog ostrva. Jaguar je saopštio da će se krosover te kompanije na tržištu pojaviti pod oznakom F-Pace, dok je Bentley svoj prvi SUV model nazvao Bentayga.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 15.01.2015.

15:46

Default images

Jaguar F-Pace je zasnovan na konceptu C-X17 iz 2013, a prema rečima ljudi iz te kompanije, biće to luksuzni sportski krosover koji će deliti platformu sa kompaktnom limuzinom XE.

Novi model najavljen je kratkim video spotom:



Premijera modela F-Pace očekuje se do kraja 2015, a automobil bi u prodajne salone trebalo da stigne početkom 2016.
Bentley, koji se idejom SUV vozila bavi već nekoliko godina, i koji je konceptnu verziju EXP 9 F predstavio još 2012. na ženevskom auto-salonu, najzad je odabrao ime serijskog modela.

Kada 2016. stigne u prodajne salone, prvi SUV ovog proizvođača prodavaće se pod imenom Bentayga:



Bentley je saopštio da je Bentayga zamišljen kao "najluksuzniji i najsnažniji SUV" na tržištu ove vrste vozila.

U kompaniji kažu da su već primili oko 2.000 narudžbina, iako potencijalni kupci još uvek nisu u prilici da vide konačan izgled automobila. Bentley planira da godišnje proizvede i proda najmanje 3.000 primeraka svog SUV modela.
Bentley Bentayga - detalj
Jaguar i Bentley nisu jedini proizvođači luksuznih automobila koji pripremaju krosover i SUV modele.

Maserati će 2015. lansirati sopstveni krosover pod nazivom Levante, a Rolls-Royce je za 2017. najavio premijeru SUV modela kako bi parirao Bentley-ju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: