Prve fotografije novog BMW-a Serije 7

Uoči Nove godine na Internet su dospele prve fotografije BMW-a Serije 7 za 2015. bez kamuflaže.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 01.01.2015.

11:57

Default images

Staru, 2014. godinu ispratili smo Mercedesovom najavom robotizovanog automobila, a prvog dana 2015. možemo da vidimo kako će izgledati nova top limuzina konkurentskog BMW-a.

Na prvim fotografijama prikazani su detalji spoljašnjosti dizel modela 730d, a u prilici smo da zavirimo i u kabinu ovog automobila.
BMW je na prednjem delu primenio dizajnerska rešenja koja smo videli na novoj generaciji modela kao što su Serija 3, X5 ili X6.

Maska hladnjaka je masivnija i isturenija nego na aktuelnoj "sedmici", dok su farovi tanji i vizuelno su spojeni sa okvirom maske. Nova Serija 7 biće drugi model u gami BMW-a, posle i8, koji će imati opcione laserske farove, a na jednoj od fotografija možem da vidimo i kako će oni izgledati.
Zadnji deo automobila je moderniji nego kod prethodnika ali je zadržana velika hromirana lajsna koja se prostire između stop svetala.

Dve simetrične izduvne cevi koje izviruju iz donjeg dela branika sada su veće i doprinose da automobil ima sportskiji izgled u poređenju sa odlazećim modelom.
Unutrašnjost je tipična za BMW-ove luksuzne limuzine. Najuočljivija promena odnosi se na veliki ekran multimedijalnog sistema koji je kod novog modela izdvojen na vrhu centralne konzole, dok je klaster komandi na samoj konzoli jednostavniji nego ranije.

Pored menjača nalaze se uobičajene iDrive kontrole.
Kada je reč o konstrukciji automobila, nova Serija 7 biće lakša od aktuelne generacije i do 200 kg, u zavisnosti od vrste motora i paketa opreme.

Pored karakterističnih šestocilindričnih i V8 i V12 motora, očekuje se da će "sedmica" u ponudi imati i 2.0 litarske četvorocilindrične pogonske jedinice, kao i Plug-In hibridnu varijantu.

Foto: Facebook i Autoweek.nl

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: