Nissan Pulsar: Novi kompaktni hečbek za evropskog kupca

Ponuda automobila u jednom od najkonkurentnijih segmenata u Evropi biće proširena od jeseni zahvaljujući novom Nissanovom modelu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 20.05.2014.

15:05

Default images

Automobil koji će se boriti za naklonost kupaca kompaktnih hečbek modela oblikovan je pod uticajem najnovije generacije Nissanovih modela.

Prednji deo Pulsara po stilu maske hladnjaka i obliku farova više podseća na krosover i SUV modele japanskog proizvođača nego na nešto manji Note.
Zadnji deo automobila je originalniji dok je dizajn stop svetala varijacija zadnjih svetlosnih grupa novog Qashqaija.

Iako se očekivalo da će stilski elementi eksterijera biti preuzeti i sa koncepta Invitation, sličnost između dva automobila ogleda se tek u nekoliko linija na bočnom delu vozila.
Nissan još uvek nije objavio potpune specifikacije modela Pulsar, ali se u saopštenju navodi da je automobil dugačak 4.385 mm i da ima veliko međuosovinsko rastojanje (2.700 mm) za ovaj tip automobila, po čemu je u prednosti u odnosu na konkurenciju.

Kako kažu u japanskoj kompaniji, prostor za smeštaj nogu putnika i komfor u visini ramena je najbolji u klasi.

Unutrašnjost je dizajnirana u minimalističkom stilu. Većina komandi nalazi se u gornjem segmentu centralne konzole, čiji najveći deo zauzima ekran multimedijalnog sistema.
Paleta motora obuhvata dva benzinca i jednog dizelaša. Osnovnu benzinsku verziju pogoniće 1.2 litarski DIG-T sa 115 ks (84 kW), dok će u ponudi biti i snažniji 1.6 litarski turbo-punjeni motor sa čak 190 ks (140 kW), ali tek od 2015. godine.

Kupcima će biti na raspolaganju i štedljivi 1.5 litarski dCi dizel motor sa 110 ks (81 kW) i 260 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Ovaj motor emituje u atmosferu 95 grama ugljen-dioksida po kilometru.

Svi motori standarnod će biti upareni sa šestobrzinskim manuelnim menjačem, dok će kao opcija u ponudi biti i menjač kontinualno varijabilnog prenosa (CVT).
Nissan Pulsar biće dostupan sa brojnim bezbednosnim sistemima pomoći, kao što je sistem za detekciju vozila u mrtvom uglu, upozorenje o napuštanju saobraćajne trake kojom se automobil kreće, automatsko kočenje u slučaju opasnosti od sudara sa drugim vozilom ili objektom koji se nalazi ispred automobila...

Japanski proizvođač ponudiće i drugu generaciju NissanConnect multimedijalnog sistema koji omogućava integraciju smartfon uređaja i pristup brojnim aplikacijama.

Nissan Pulsar stiže na evropsko tržište u jesen, kada će biti poznata i njegova cena.

Utiske o novom Nissanovom modelu možete izneti u komentarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: